1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Almanya nükleer atıklardan nasıl kurtulacağını netleştirdi

Almanya nükleer atıklardan nasıl kurtulacağını netleştirdi

Enerji Günlüğü - Almanya'da nükleer atıkların depolanmasından hükümet sorumlu olacak ve dört büyük enerji şirketi de 23,6 milyar Euro katkı sağlayacak. Almanya'da...

Almanya nükleer atıklardan nasıl kurtulacağını netleştirdi

Enerji Günlüğü - Almanya'da nükleer atıkların depolanmasından hükümet sorumlu olacak ve dört büyük enerji şirketi de 23,6 milyar Euro katkı sağlayacak. 

Almanya'da parlamentonun alt kanadı Bundestag, gelecek yıldan itibaren nükleer atıkların depolanması yükümlülüğünün hükümete geçmesi ve bunun için oluşturulacak fona enerji şirketlerinin 23,6 milyar euro katkı sağlamalarına ilişkin yasayı onayladı. 

Onaylanan yasa ile birlikte nükleer atıkmarın depolanma maliyetinin nasıl ödeneceği konusunda belirsizlik ortadan kalktı. Yasaya göre enerji şirketleri 2022 yılına kadar kapatılacak olan nükleer santrellerin sökülmesinden sorumlu olmaya devam edecekler. 

Alman Ekonomik Araştırma Enstitüsü (DIW) nükleer atıklardan kurtulmanın on yıllar alacağını ve yaklaşık 170 milyar Euro'ya malolacağını tahmin ediyor. Bu büyük miktar düşünüldüğünde enerji şirketlerinin yapacağı katkı ise devede kulak kalıyor. 

Almanya önümüzdeki altı yıl içinde tüm nükleer güç santrallerini kapatacak.

Önceki ve Sonraki Haberler