1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Ankara'daki 250 MW'lık biyogaz tesisine çevre onayı

Ankara'daki 250 MW'lık biyogaz tesisine çevre onayı

Enerji Günlüğü - Ankara’nın Ayaş İlçesi’nde mekanik ve organik atıklardan elektrik üretmek üzere kurulacak 250 MW'lık biyogaz tesisi projesi ile...

Ankara'daki 250 MW'lık biyogaz tesisine çevre onayı

Enerji Günlüğü - Ankara’nın Ayaş İlçesi’nde mekanik ve organik atıklardan elektrik üretmek üzere kurulacak 250 MW'lık biyogaz tesisi projesi ile ilgili “ÇED Olumlu” kararı verildi.

ITC-KA Enerji tarafından Ankara’nın Ayaş İlçesi Gökler Mahallesi Serpmeleri Çadırtepe Katı Atık Alanında çöpten enerji üretmek üzere yapılması planlanan Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi projesi ile ilgili hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu Bakanlık tarafından incelenip değerlendirilerek “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” kararı verildi.

Ankara Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kararın halka duyurulması gerekiyor. 

Ayrıca, söz konusu projeye ait Nihai ÇED Raporu ve eklerinde belirtilen hususlar ile 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden yürürlüğe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulması, mer’i mevzuat uyarınca ilgili kurum/kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması ve ÇED Yönetmeliği gereğince yatırımın başlangıç, inşaat dönemine ilişkin izleme raporlarının Bakanlığımıza, projede yapılacak Yönetmeliğe tabi değişikliklerin de Ankara Valiliklerine (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) iletilmesi gerekiyor.

ANKARA'DAKİ 250 MW'LIK BİYOGAZ TESİSİ HALKIN GÖRÜŞÜNDE

Önceki ve Sonraki Haberler