1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Güneş ve rüzgar şebekeye nasıl entegre edilmeli?

Güneş ve rüzgar şebekeye nasıl entegre edilmeli?

Enerji Günlüğü - Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) güneş ve rüzgar başta olmak üzere yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı elektrik üretim...

Güneş ve rüzgar şebekeye nasıl entegre edilmeli?

Enerji Günlüğü - Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) güneş ve rüzgar başta olmak üzere yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı elektrik üretim tesislerini şebekelere en sağlıklı şekilde entegre etmenin çözüm yollarını arıyor.

ELDER’in Avrupa Birliği Ufuk2020 Ar-Ge programı kapsamında yürüttüğü yenilenebilir enerji kaynaklarının elektrik şebekelerine daha sağlıklı entegrasyonuna yönelik çalışma AB hibe programları kapsamında finanse ediliyor. ELDER, çalışma çerçevesinde, entegrasyona yönelik çözümlerin neler olması gerektiğini belirlemek amacıyla bir anket çalışması düzenledi.

Ocak 2017 sonuna kadar katılıma açık tutulacak anket, sistem operatörlerinin, sektör profesyonellerinin, dağıtım şirketi yetkililerinin görüş ve önerilerini almayı hedefliyor. SmarterEMC2 (www.smarteremc2.eu) projesi kapsamındaki ankete https://tr.surveymonkey.com/r/83P3JHP adresinden katılmak mümkün. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler