1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Dünya Bankası'ndan sürdürülebilir şehirler için kredi

Dünya Bankası'ndan sürdürülebilir şehirler için kredi

Enerji Günlüğü – Dünya Bankası, Sürdürülebilir Şehirler Projesi için Türkiye'ye vereceği 132,7 milyon dolarlık krediyi onayladı.Dünya Bankası...

Dünya Bankası'ndan sürdürülebilir şehirler için kredi

Enerji Günlüğü – Dünya Bankası, Sürdürülebilir Şehirler Projesi için Türkiye'ye vereceği 132,7 milyon dolarlık krediyi onayladı.

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu Sürdürülebilir Şehirler Projesi için Türkiye'ye yönelik 132,7 milyon ABD Doları tutarındaki krediyi onayladı.

Proje, Türkiye'nin şehirlerinin ekonomik / finansal, çevresel ve sosyal sürdürülebildiğini desteklemeyi amaçlayan projeler dizisinin ilki. Sürdürülebilir Şehirler Projesi şehirlerin kapsamlı ve entegre belediye planları yoluyla sürdürülebilir bir altyapı için gerekli temelleri oluşturmalarına ve bunları sağlıklı bir Sermaye Yatırım Planı ile ilişkilendirmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. 

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Johannes Zutt, "Onlarca yıldır Türkiye'de kentsel nüfus artmakta, şehirler idari görev bölgelerini aşacak şekilde genişlemektedir. Hizmetlere erişimin önemli ölçüde artmasına rağmen, hizmet kalitesi ve uzun vadeli finansal ve çevresel sürdürülebilirlik halen ele alınmayı bekleyen zorluklardır. Bizler Dünya Bankası olarak kentsel büyümeye ve ülkenin daha küçük şehirlerinde istihdam olanakları yaratılmasına katkıda bulunacak bu proje ile Türkiye'nin şehirleşme sürecini ve bu sürecin daha kapsayıcı hale gelmesini desteklemekten memnuniyet duymaktayız." dedi. 

Bu ilk projenin onaylanmasından sonra bile, ilgilenen belediyeler programa dahil olarak yatırımları için finansmana erişebilecekler.

Önceki ve Sonraki Haberler