1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. TAEK sözlü sınavla uzman alabilecek

TAEK sözlü sınavla uzman alabilecek

Enerji Günlüğü - Türkiye Atom Enerjisi Kurumu’na yazılı ve sözlü sınavın yanı sıra yalnızca sözlü sınavla da uzman alınabilecek. Sadece...

TAEK sözlü sınavla uzman alabilecek

Enerji Günlüğü - Türkiye Atom Enerjisi Kurumu’na yazılı ve sözlü sınavın yanı sıra yalnızca sözlü sınavla da uzman alınabilecek. Sadece sözlü sınavla uzman alınırken, KPSS'den alınan puanlar kriter olarak dikkate alınacak. 

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Atom Enerjisi Uzmanlığı Yönetmeliği’nde değişikliğe gidildi. Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren değişiklikle, Yönetmeliğinin 4’üncü maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendinde yer alan “yazılı ve sözlü sınavı” ibaresinden sonra gelmek üzere “veya yalnızca sözlü sınavı” ibaresi eklendi. 6’ncı maddenin birinci fıkrasında yer alan “yazılı ve sözlü” ibaresinden sonra gelmek üzere “veya yalnızca sözlü” ibaresi, dördüncü fıkrasında yer alan “Yazılı sınava,” ibaresinden sonra gelmek üzere “KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlanarak” ibaresi eklendi. 

Bu düzenlemelerle TAEK’e, yazılı sınavın yanı sıra, sadece sözlü sınavla da uzman alınabilecek. Ancak sadece sözlü sınavla uzman alınırken KPSS ve YDS sınav sonucu gibi bazı kriterler dikkate alınacak. Bu çerçevede, ilgili yönetmeliğe dördüncü fıkradan sonra gelmek üzere şu fıkra eklendi:  

“(5) Yarışma sınavının sadece sözlü sınavdan oluşması halinde KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlanarak; atama yapılacak kadro sayısının dört katını geçmemek üzere, duyuruda belirtilen sayıda aday sözlü sınava çağrılır. Son sıradaki adayla aynı puanı alan adaylar da sözlü sınava çağrılır.”

Yönetmeliğin 7’nci maddesi de değiştirildi. Söz konusu maddenin yeni şekli şöyle: 

“MADDE 7 – (1) Yarışma sınavına katılma şartları, atama yapılacak kadroların sayısı, sınıfı ve derecesi, KPSS puan türü ya da türleri, puan sıralamasına göre çağrılacak aday sayısı, öğrenim alanları, sınavın şekli, içeriği ve değerlendirme yöntemi, başvuru tarihleri ve yeri, sınav tarihi ve yeri ile diğer hususlar sınava başvuru için öngörülen son başvuru tarihinden en az 30 gün önce Resmî Gazete ile Devlet Personel Başkanlığı ve Kurumun internet sitesinde ilan edilir.” 

Yönetmeliğin 12’nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “yazılı ve sözlü sınav puanlarının” ibaresinden sonra gelmek üzere “yalnızca sözlü sınav yapılması durumunda ise adayın KPSS puanı ile sözlü sınavının” ibaresi eklendi. 12’nici maddenin ikinci fıkrası ise değiştirilerek şu hale getirildi: 

“(2) Sınav puanlarının eşitliği halinde sırasıyla yazılı sınav yapılmışsa yazılı sınav puanı, yapılmamışsa sözlü sınav puanı, KPSS puanı ve diploma notu yüksek olan aday sıralamada üstte yer alır.”

Yönetmeliğin 24’üncü maddesi de değiştirildi. 24’üncü maddenin yeni şekli şöyle: 

“MADDE 24 – (1) Yeterlik sınavında başarılı olanların uzman kadrolarına atanabilmeleri, yeterlik sınavı tarihinde geçerli olan veya yeterlik sınavından itibaren en geç iki yıl içinde alınmış bulunan, YDS’den asgari (C) düzeyinde puana veya dil yeterliği bakımından bunlara denkliği Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeye sahip olmak şartına bağlıdır.”

Yönetmeliğe, Kurum çalışanlarının tez danışmanı olarak belirlenmesine ilişkin geçici bir made de eklendi. “Tez danışmanının belirlenmesi” başlıklı geçici madde şöyle: 

GEÇİCİ MADDE 1 - (1) Kurumda uzman sayısı 50 oluncaya kadar, yüksek lisans ve/veya doktora programını tamamlamış Kurumda veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan personel de tez danışmanı olarak belirlenebilir.” 

Etiketler : , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler