1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Hatay'da 10 bin konutun elektriği çöpten karşılanacak

Hatay'da 10 bin konutun elektriği çöpten karşılanacak

Enerji Günlüğü - Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulacak 4 MW'lık biyogaz santrali ile 10 bin konutun elektrik ihtiyacı çöpten karşılanacak. Hatay...

Hatay'da 10 bin konutun elektriği çöpten karşılanacak

Enerji Günlüğü - Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulacak 4 MW'lık biyogaz santrali ile 10 bin konutun elektrik ihtiyacı çöpten karşılanacak. 

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016 yılının Haziran ayında yapımına başlanan 4 MW'lık Biyogaz Enerji Üretim Tesisi’nin faaliyete geçmesiyle 10 bin konutun elektrik ihtiyacı çöpten karşılanacak. 

Tesiste, günlük yaklaşık 900 ton evsel atık toplanarak ilk etapta her biri 1,2 MW kurulum gücüne sahip 3 adet motor ile elektrik elde edilecek. 

DENEME ÜRETİMİ YAPILDI

Enerji Üretim Tesisi’nde deneme amaçlı ilk elektrik üretiminin gerçekleştirildiğini açıklayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 2017 yılında bu projeden elde edilen gelirin %14’lük payına tekabül eden 2 Milyon TL’nin, Büyükşehir Belediyesi’ne gelir olarak geri döneceğini ifade etti. 

Savaş, kısa zamanda tesislere ilave edilecek 3 motor ile elde edilen elektrik üretiminin 8 buçuk megavata kadar çıkabileceğini ve buna bağlı olarak da gelirin iki kat artmış olacağını sözlerine ekledi.

Enerji Üretim Tesisi’nin Ocak ayında düzenlenecek açılış töreni ile resmi olarak elektrik üretmeye başlaması planlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler