1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Ziyaret RES kapasite artışına olumlu çevre kararı

Ziyaret RES kapasite artışına olumlu çevre kararı

Enerji Günlüğü - Fina Enerji'nin Hatay'da bulunan Ziyaret Rüzgar Enerjisi Santrali'nin kapasite arttırımı için ÇED Olumlu kararı alındı.Çevresel Etki...

Ziyaret RES kapasite artışına olumlu çevre kararı

Enerji Günlüğü - Fina Enerji'nin Hatay'da bulunan Ziyaret Rüzgar Enerjisi Santrali'nin kapasite arttırımı için ÇED Olumlu kararı alındı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, Fina Enerji grubundan Cerean Enerji şirketlerinden Ziyaret RES Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Hatay ili, Samandağ ve Defne ilçeleri sınırları içerisinde Samandağ mevkiinde işletilmekte olan Ziyaret RES'in kapasitesini 76 MW'dan 90,25 MW'a çıkarma projesine ÇED Olumlu kararı verdiğini duyurdu.

Kararın Hatay Valiliği (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) tarafından halka duyurulması gerekiyor. Ayrıca, söz konusu projeye ait Nihai ÇED Raporu ve eklerinde belirtilen hususlar ile 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden yürürlüğe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulması, mer’i mevzuat uyarınca ilgili kurum/kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması ve ÇED Yönetmeliği gereğince yatırımın başlangıç, inşaat dönemine ilişkin izleme raporlarının Bakanlığa, projede yapılacak Yönetmeliğe tabi değişikliklerin de Hatay Valiliklerine (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) iletilmesi gerekiyor.

ZİYARET RES KAPASİTE ARTTIRIYOR

Önceki ve Sonraki Haberler