1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Aksa Enerji’nin geliri yüzde 60 artacak

Aksa Enerji’nin geliri yüzde 60 artacak

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji, 2017 yılında faiz, amortisman ve vergi öncesi kar (FAVÖK) rakamını yüzde 60.13 artırmayı hedefliyor. Aksa Enerji,...

Aksa Enerji’nin geliri yüzde 60 artacak

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji, 2017 yılında faiz, amortisman ve vergi öncesi kar (FAVÖK) rakamını yüzde 60.13 artırmayı hedefliyor. 

Aksa Enerji, 2017 yılı faaliyet ve hedeflerine ilişkin bir açıklamada bulundu. Açıklamaya göre Aksa Enerji Üretim AŞ Gana, Madagaskar ve Mali santralleri haziran sonuna kadar devreye girmiş olacak. Şirket böylece 2017 yılında Kuzey Kıbrıs'taki santralle beraber yurt dışında 4 ülkede faaliyet gösterecek.

Aksa Enerji, hepsi de garantili satış yapacak bu dört santralden yaratılacak döviz bazında gelire ek olarak, Kıyıköy Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve İncesu Hidroelektrik Santrali (HES) de yenilenebilir enerji kaynaklarını destekleme mekanizması (YEKDEM) kapsamındaki satışlarıyla dolar bazında gelir elde etmeye devam edecek. 

KÖMÜR SANTRALİ TETAŞ’A SATACAK

YEKDEM dahil fiyat garantili satışları sayesinde Aksa Enerji'nin, 2017 yıl sonu itibariyle toplam faiz, amortisman ve vergi öncesi kar (FAVÖK) rakamının yüzde 82’sini döviz bazlı gelirler oluşturacak. Aksa Enerji’nin Bolu Göynük’teki kömür santrali de, yerli kömür santrallerini desteklemek üzere başlatılan elektrik alım ihaleleri kapsamında 2017 yılında da TETAŞ'a enerji satışını sürdürecek. 

YENİ FAVÖK HEDEFİ 725 MİLYON TL 

Aksa Enerji 2017 yılı için 725 milyon TL düzeyinde FAVÖK yaratmayı hedefliyor. Yaratılan FAVÖK'ün yüzde 82'sinin döviz bazlı olması nedeniyle de kur riskinin çok ciddi şekilde düştüğü ifade ediliyor. Şirketin 2015 FAVÖK tutarı 436 milyon TL idi. 

Daha önce açıklanmış varlık satışları ve döviz bazlı garantili satışlar yapacak santralleri sayesinde 9 aylık mali tablolara göre 6.7 kat olan şirketin Net Finansal Borç/FAVÖK çarpanının 2017 yılı sonunda 3 kat seviyesinin altında gerçekleşmesi öngörülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler