1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Menderes, Aliağa RES'i büyüttü

Menderes, Aliağa RES'i büyüttü

Enerji Günlüğü - Menderes Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ iştiraki Tan Elektrik Üretim AŞ, Aliağa Rüzgar Enerjisi Santrali için kapasite artırımını tamamladı....

Menderes, Aliağa RES'i büyüttü

Enerji Günlüğü - Menderes Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ iştiraki Tan Elektrik Üretim AŞ, Aliağa Rüzgar Enerjisi Santrali için kapasite artırımını tamamladı. Buna göre santralin sahip olduğu toplam kurulu güç 9,6 mW kadar artırılarak 19,2 mW’ye yükseltildi.

Menderes Tekstil Sanayi Ve Ticaret AŞ’nin yaptığı açıklamaya göre, şirketin bağlı ortaklıklarından Tan Elektrik Üretim AŞ tarafından İzmir Aliağa’da kurulan Aliağa Rüzgar Enerjisi Santrali’nin yatırımları tamamlandı ve santral Eylül 2014 tarihinde işletmeye geçti.

Şirket daha sonra, santral için 9,6 MW’lik kapasite arttırma kararı alarak işlemlere başladı. Tan Elektrik’in söz konusu yatırıma ilişkin planları sonuçlandı ve EÜ/4270-2/02549 lisans numaralı 9,6 MW kurulu güçteki santral için yapılan Bakanlık heyeti incelemesi sonucunda, tesisin işletmeye açılmasında teknik bir sakınca bulunmadığına karar verildi. 31 Aralık 2016 tarihi itibariyle Aliağa Rüzgar Enerjisi Santrali toplam 19,2 MW kurulu güç kapsamında elektrik üretimine devam edecek.

Tan Elektrik Üretim A.Ş. bünyesindeki diğer proje olan 20 MW kurulu gücündeki İzmir Gaziemir Rüzgar Enerjisi Santrali projesinin yatırım süreçleri kapsamında Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci de başlatıldı. 

Menderes Tekstil Sanayi Ve Ticaret AŞ'ye bağlı ortaklığın, yenilenebilir enerji kaynaklarından ürettiği elektriğin satışında ABD Doları bazında sabit fiyat garantisi veren YEK destekleme mekanizmasından (YEKDEM) faydalanmaya devam ettiği belirtildi. Şirket, yatırımlarda yerli ekipman ve yerli aksam kullanılmasından dolayı verilen ek katkıdan da faydalanıyor.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler