1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerji, Aralık'ta fiyatı en çok yükselen ürün grubu

Enerji, Aralık'ta fiyatı en çok yükselen ürün grubu

Enerji Günlüğü - Yurt içi üretici enerji fiyatları Aralık ayında bir önceki aya göre %5,06 artarken, bir önceki yıla göre yüzde 4.53 arttı.Türkiye...

Enerji, Aralık'ta fiyatı en çok yükselen ürün grubu

Enerji Günlüğü - Yurt içi üretici enerji fiyatları Aralık ayında bir önceki aya göre %5,06 artarken, bir önceki yıla göre yüzde 4.53 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumundan yapılan açıklamaya göre, Ana sanayi grupları sınıflamasına göre 2016 yılı Aralık ayında aylık en fazla artış enerji mallarında ve yıllık en fazla artış ara mallarında gerçekleşti. Bir önceki aya göre fiyatlar aya göre %5,06 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre ise fiyatlardaki artış yüzde 4,53 olarak gerçekleşti.

Yurt içi elektrik ve gaz sektörü üretici fiyatları aylık yüzde 1,35 artarken, yıllık yüzde 11,79 düşüş gösterdi. madencilik ve taşocakçılığı sektörü üretici fiyatları ise aylık yüzde 0.25 düşerken, yıllık 8,01 artış gösterdi. Aynı ayda su temini yurt içi üretici fiyatları aylık yüzde 0,54, yıllık yüzde 7,21 arttı.

EN FAZLA ARTIŞ KOK VE RAFİNE PETROL ÜRÜNLERİNDE

Bir önceki aya göre en fazla fiyat artışı %17,58 ile kok ve rafine petrol ürünleri, %8,63 ile ana metaller ve %3,96 ile metal cevherleri alt sektörlerinde gerçekleşti. 

Buna karşılık ham petrol ve doğal gaz %6,01, tütün ürünleri %2,52, ağaç ve mantar ürünleri (mobilya hariç) %0,34 ile bir ay önceye göre endekslerin en fazla düştüğü alt sektörler oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler