1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Maliyeti hızla düşen güneş en ucuz enerji kaynağı olacak

Maliyeti hızla düşen güneş en ucuz enerji kaynağı olacak

Enerji Günlüğü – Son yedi yılda maliyeti yüzde 62 azalan güneş enerjisi önümüzdeki on yılda en ucuz maliyetli enerji olacak.Bloomberg New Energy Finance...

Maliyeti hızla düşen güneş en ucuz enerji kaynağı olacak

Enerji Günlüğü – Son yedi yılda maliyeti yüzde 62 azalan güneş enerjisi önümüzdeki on yılda en ucuz maliyetli enerji olacak.

Bloomberg New Energy Finance verilerine göre, güneş enerjisi gelecek 10 yıl içinde dünyanın her yerinde kömürü geride bırakarak en ucuz maliyetli enerji olarak ön plana çıkacak. 2009 yılından bu yana güneş enerjisi üretim maliyeti yüzde 62 azaldı. 2025 yılına kadar güneş tüm dünyada enerji üretimi için kömür kullanmaktan daha ucuz hale gelecek. 

Hali hazırda watt başına maliyeti 1,14 dolar olan güneş enerjisinde bu yatırım maliyeti 2025'e kadar yüzde 36 azalarak 0,73 dolar olacak. 

Dünyanın bazı bölgelerinde şimdiden güneş enerjisinin maliyeti kömürden daha ucuz durumda. 2016 yılında Şili, Birleşik Arab Emirlikleri gibi ülkelerde düzenlenen güneş enerjisi ihalelerinde düşük fiyat rekoru kırıldı. Bu yıl yine Suudi Arabistan, Ürdün ve Meksika gibi ülkelerde büyük ölçekte güneş ihaleleri yapılacak. Bu ihalelerde düşük fiyat rekorlarının kırılması bekleniyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler