1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Elektrik kesintileri artabilir

Elektrik kesintileri artabilir

Enerji Günlüğü - BOTAŞ’ın özel sektör gaz santrallerine verdiği gazı yarın sabah itibariyle yarıya düşüreceği ve bunun da elektrik kesintilerini...

Elektrik kesintileri artabilir

Enerji Günlüğü - BOTAŞ’ın özel sektör gaz santrallerine verdiği gazı yarın sabah itibariyle yarıya düşüreceği ve bunun da elektrik kesintilerini arttıracağı kaydedildi.

Geçtiğimiz Aralık ayının ikinci yarısından itibaren başlayan doğalgaz yetersizliği kaynaklı elektrik kesintilerinin, yılın ilk ayında da tekrarlanacağı bidiriliyor. Havaların ısınmasına bağlı gaz talep artışı nedeniyle BOTAŞ, özel sektör doğalgaz santrallerine yarın sabah saat 08:00 itibariyle verilecek gazı yarıya düşüreceğini duyurdu.

Doğalgazın elektrik üretiminde yüzde 30'dan fazla payı bulunması, santrallerin gazının kısılmasının elektrik elektrik kesintilerine yol açacağı anlamına geliyor.

Türkiye'de doğal gaz arzında yaşanan düşüş nedeniyle BOTAŞ 14 Aralık'tan itibaren özel sektör doğal gaz santrallerine verilen doğalgazı yarıya düşürmüş, kısıntı oranı 21 Aralık tarihinde yüzde 75'e, ilerleyen günlerde ise yüzde 90'a yükseltilmişti.

Bu kısıntıları İstanbul ve çevresi başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nde başlayan, sonra diğer bölgelere de yayılan uzun süreli elektrik kesintilerini beraberinde getirmişti. 

26 Aralık 2016 tarihinden itibaren elektrik santrallerin uygulanan gaz kısıntısı kademe kademe aşağı çekilmiş, 31 Aralık 2016 itibariyle tümüyle kaldırılmıştı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler