1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Danimarka'nın en büyük gaz sahası ömrünü tamamlıyor

Danimarka'nın en büyük gaz sahası ömrünü tamamlıyor

Enerji Günlüğü - Danimarka'nın en büyük doğal gaz sahası olan Tyra sahasındaki çalışmalar 2018 Ekim ayına kadar sona erecek.Danimarkalı taşıma ve...

Danimarka'nın en büyük gaz sahası ömrünü tamamlıyor

Enerji Günlüğü - Danimarka'nın en büyük doğal gaz sahası olan Tyra sahasındaki çalışmalar 2018 Ekim ayına kadar sona erecek.

Danimarkalı taşıma ve petrol şirketi Maersk Oil geçen hafta bir açıklama yaparak, bağlı ortaklığı A.P. Moller-Maersk'in de ortaklığında bir konsorsiyum tarafından işletilen ve ana doğal gaz sahalarından biri olan Tyra sahasındaki çalışmalarını 2018 Ekim ayına kadar durduracağını açıkladı.

Sahanın artık ekonomik olmadığı belirtilen açıklamada, Tyra gaz sahasındaki tesislerin çalışma ömürlerinin sonunda olduğu kaydedildi. 

Tyra sahası Danimarka'nın gaz ihtiyacının yüzde 90'ından fazlasını karşılıyordu. Maersk Oil sahayı Danish Underground Konsorsiyumu adına işletiyor. Sahada A.P. Moller-Maersk'in yüzde 31.2, Shell'in yüzde 36.8, Nordsøfonden'in yüzde 20 ve Chevron'un yüzde 12 payı var. 

160 KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARACAK

Öte yandan Maersk Oil, 2016 sonunda yaptığı gözden geçirmede yeniden yapılanmaya gitme ve bu yeniden yapılanmanın ilk aşaması olarak Danimarka operasyonunda çalışan sayısını 160 kişi azaltma kararı aldığını bildirdi. Şirket'in yeniden yapılanma, örgütlenme süreci önümüzdeki aylarda da devam edecek ve ilk aşama 2017 ilk çeyrekte tamamlanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler