1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. KBB katı atıklardan elektrik üretecek

KBB katı atıklardan elektrik üretecek

Enerji Günlüğü - Konya Büyükşehir Belediyesi, katı atıkların bertaraf edilerek elektrik enerjisi elde edilmesi için yeni tesisler kuracak.Konya Büyükşehir...

KBB katı atıklardan elektrik üretecek

Enerji Günlüğü - Konya Büyükşehir Belediyesi, katı atıkların bertaraf edilerek elektrik enerjisi elde edilmesi için yeni tesisler kuracak.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Katı Atık Düzenli Depolama Sahası’nda 42 yıllığına katı atıkların bertaraf edilerek elektrik enerjisi elde edilmesi için gerekli tesislerin kurulması ve sahanın işletilmesi için ihale açtı.

İhaleye göre Saraçoğlu Mahallesi, 30877 ada, 3 parselde kayıtlı, yüzölçümü 1 milyon 696 bin 677,61 metrekare olan alanda 291 bin 896,89 metrekare yüzölçümlü alana gelen katı atıklar yakma yöntemi ile bertaraf edilerek enerji üretilecek. Çıkan kül ve değerlendirilemeyen nihai atıkların depolanması amacıyla yüklenici tarafından atık yakma ve enerji üretim tesisi yapılacak. Söz konusu işler için yapılan tesislerin ve detayları teknik şartnamede belirtilen mevcut tesislerin işletilmesi işi, açık teklif usulüne göre 42 yıllığına ihale edilecek.

İhale 24 Ocak 2017 tarihi saat 15:00’te  Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Encümen Salonu’nda yapılacak.

İhale konusu işin idarece belirlenmiş 2017 yılı için yıllık kira muhammen bedeli 100 bin TL + KDV olup, ihalede bu bedel artırıma tabi tutulmayacak. Yüklenici tarafından şartnamede belirtildiği şekilde İdareye ödenecek hasılat payı oranı, KDV hariç yüzde 5’ten az olmamak üzere ihalede artırıma tabi tutulacak ve istekliler bu oran üzerinden artırıma gidecekler.

İhale konusu işin geçici teminatı 100 bin TL muhammen bedelin 42 yıllık toplam tutarı olan 4 milyon 200 bin TL’nin yüzde 3’ü olup, 126 bin TL olarak belirlendi.

İhale dokümanı, Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Çevre Koruma Şube Müdürlüğü 5. kat No: 528 adresinde görülebilecek ve bin TL karşılığında aynı adresten satın alınabilecek.

İsteklilerin tekliflerini ihale günü saat 12:30’a kadar İdareye ulaştırması gerekiyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler