1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Energean, Tanin ve Karish sahalarını yüzer platformla işletecek

Energean, Tanin ve Karish sahalarını yüzer platformla işletecek

Enerji Günlüğü - Rum enerji şirketi Energean, satın aldığı İsrail karasularındaki Tanin ve Karish doğal gaz sahaları için yüzer üretim, depolama...

Energean, Tanin ve Karish sahalarını yüzer platformla işletecek

Enerji Günlüğü - Rum enerji şirketi Energean, satın aldığı İsrail karasularındaki Tanin ve Karish doğal gaz sahaları için yüzer üretim, depolama ve nakil gemisi (FPSO) kullanacak.

Doğu Akdeniz gazında yeni bir gelişme daha yaşanıyor. 2016 yılı Aralık ayında Karish ve Tanin doğal gaz sahalarını satın alan Rum petrol şirketi Energean dün yaptığı açıklamada, sahalardaki çalışmaları  FPSO (Floating Production Storage and Offloading /Yüzer Üretim, Depolama ve Nakil)  kullanarak yürüteceğini belirtti.

YATIRIM MASRAFLI, ORTAK ARANIYOR

Energean, 2011 yılında keşfedilen Tanin ve 2013 yılında keşfedilen Karish gaz sahalarından ilk gaz üretimini 2020 yılında gerçekleştirmeyi planlıyor. Bunun için de önümüzdeki bir kaç yıl içinde yaklaşık 1,5 milyar dolar yatırım yapması gerekiyor. Şirket bunun için de bir yatırım ortağı arıyor.

İsrail, Leviathan doğalgaz sahasındaki doğalgaz rezervlerinin % 85 hissesini elinde tutan Noble Energy ve Delek Group'un tekeline son vermek için daha küçük olan Tanin ve Karish sahalarını satmasını şart koşmuştu.

İSRAİL'İN TANİN VE KARİSH SAHALARI RUM ENERJGEAN'A SATILACAK

Önceki ve Sonraki Haberler