1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kuzey Akım 2 için başvurular yapılacak

Kuzey Akım 2 için başvurular yapılacak

Enerji Günlüğü - Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattının Finlandiya, Danimarka ve Almanya'nın ekonomik bölgelerindeki çalışmaları için başvurular bu...

Kuzey Akım 2 için başvurular yapılacak

Enerji Günlüğü - Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattının Finlandiya, Danimarka ve Almanya'nın ekonomik bölgelerindeki çalışmaları için başvurular bu yılın ilk çeyreğinde yapılacak.

Nord Stream AG şirketi, Rus doğal gazını Baltık Denizi'nin altından Almanya'ya taşıyacak Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattının inşaası planları çerçevesinde Finlandiya, Danimarka ve Almanya'nın ekonomik bölgelerinde çalışmak için başvurularını 2017 ilk çeyrekte yapacağını açıkladı.

Nord Stream AG ayrıca, boru hattı inşaatında kullanılmak üzere İsveç'in Gotland adasındaki Slite limanının kiralanması için yapılan başvurunun reddedilmesi sonrasında başka seçenekler üzerinde çalışıldığını ve Baltık Denizi'nde yer alan diğer limanlardan önerilerin değerlendirildiğini belirtti. 

Rusya'nın Ukrayna'yı devre dışı bırakma isteği ile şekillenen ve Rusya-Avrupa ilişkilerinde sorun olan Kuzey Akım 2 boru hattı ile yılda fazladan 55 milyar metreküp Rus gazının Almanya'ya taşınması öngörülüyor. AB, ABD, Polonya ve bazı Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri projeye karşı çıkarken, Almanya projeyi destekliyor. 

KUZEY AKIM-2 BORU HATTI ORTAKLIK ANLAŞMASI İMZALANDI

Önceki ve Sonraki Haberler