1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Enerji projelerinde acele kamulaştırma

Enerji projelerinde acele kamulaştırma

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin çeşitli illerindeki enerji projeleriyle ilgili olarak bu şehirlerdeki çok sayıda taşınmaz Bakanlar Kurulu kararlarıyla...

Enerji projelerinde acele kamulaştırma

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin çeşitli illerindeki enerji projeleriyle ilgili olarak bu şehirlerdeki çok sayıda taşınmaz Bakanlar Kurulu kararlarıyla acele kamulaştırılacak.

Bakanlar Kurulu’nun Resmi Gazete’deki açıklamalarına göre; Tunceli ve Kocaeli illerinde tesis edilecek santrallerin yapımı amacıyla bazı taşınmazların Maliye Bakanlığı tarafından kamulaştırılması karar verildi.

Bakanlar Kurulu ayrıca Balıkesir’in 154 kV “Edincik RES - Bandırma 3 RES Enerji İletim Hattı Projesi" , 380 kV “Keban Şalt-2 Trafo Merkezi Yenileme (Farklı Sahada) Projesi”,  İzmir'deki 154 kV “Bornova 380 - Karşıyaka Brş. N. Enerji İletim Hattı Projesi" ile 380 kV “Bornova 380 GIS İrtibatları Enerji İletim Hatları Projesi”, Antalya'daki 154 kV “Alanya - Alara - Manavgat Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi”,  Adana’daki 154 kV “Kozan380 - Kozan Enerji İletim Hattı Projesi” ve Düzce'deki 154 kV “Osmanca - Kaynaşlı Brş. N.- Düzce OSB Enerji İletim Hattı Projesi" kapsamında bu iletim hatlarının güzergahına isabet eden taşınmazlarda direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) tarafından acele kamulaştırılmasına karar verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler