1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Binalarda enerji verimliliği 43.5 milyon lira tasarruf sağlayacak

Binalarda enerji verimliliği 43.5 milyon lira tasarruf sağlayacak

Enerji Günlüğü - Binalarda enerji kimlik belgesi uygulamasıyla yılda 43.5 milyon lira civarında tasarruf sağlanması bekleniyor.Enerji ve Tabii Kaynaklar...

Binalarda enerji verimliliği 43.5 milyon lira tasarruf sağlayacak

Enerji Günlüğü - Binalarda enerji kimlik belgesi uygulamasıyla yılda 43.5 milyon lira civarında tasarruf sağlanması bekleniyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Abdullah Tancan,  36. Enerji Verimliliği Haftası çerçevesinde 11-12 Ocak tarihlerinde İstanbul'da düzenlenen 8. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı'nda yaptığı konuşmada, binalarda enerji kimlik belgesi uygulaması projelerinin tamamlanmasıyla yılda 43.5 milyon lira civarında tasarruf sağlanması beklendiğini söyledi.

Tancan, “Bugüne kadar uygulaması başarıyla tamamlanan 65 verimlilik artırıcı proje desteklenmiş, 148 verimlilik artırıcı projenin uygulama süreci ise devam etmektedir. Gönüllü anlaşma yapanlardan başarılı olan 7 işletme desteklenmiştir. Verimlilik artırıcı proje ve gönüllü anlaşmalar çerçevesinde yaklaşık 5,4 milyon lira destek ödemesi yapılmış olup, bu projelerin uygulanmasıyla sağlanan yıllık tasarruf 32 milyon lira civarındadır. Hala uygulama safhasında olan projelerin tamamlanmasıyla 15,8 lira civarında yapılacak destek ödemesine karşın, yıllık 43,5 milyon lira civarında tasarruf sağlanması beklenmektedir.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler