1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO’nun Hazro’daki ruhsatının süresi uzatıldı

TPAO’nun Hazro’daki ruhsatının süresi uzatıldı

Enerji Günlüğü - TPAO’nun Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde sahip bulunduğu petrol işletme ruhsatının süresi 10 yıl uzatıldı.Petrol İşleri Genel...

TPAO’nun Hazro’daki ruhsatının süresi uzatıldı

Enerji Günlüğü - TPAO’nun Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde sahip bulunduğu petrol işletme ruhsatının süresi 10 yıl uzatıldı.

Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nün Resmi Gazete’deki açıklamasına göre Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Diyarbakır Hazro’da 1368 Hektarlık alanda sahip olduğu petrol işletme ruhsatının süresinin 10 yıl süre ile uzatılması için müracaatta bulundu.

TPAO’nun süre uzatılmasına ait evrakı incelenerek yönetmeliklere ve işletme ruhsatının da milli menfaatler ile teknik ve ekonomik esaslara uygunluğu tespit edildi. ARİ/TPO/2893 hak sıra numaralı petrol işletme ruhsatının süresinin, söz konusu kararın bugünden itibaren iki yıl içinde üretime başlanarak, petrolle birlikte üretilen doğal gazın ekonomiye kazandırılması veya tekrardan rezervuara geri basılması aksi halde fesih işlemine tabi tutulması şartıyla, sahada verilen üretim ve faaliyet programı ile yapılacak yatırım dikkate alınarak, 30 Haziran 2026 tarihine kadar 10 yıl süre ile uzatılmasına karar verildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler