1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Oylum’un GES yatırımında son 4 ay

Oylum’un GES yatırımında son 4 ay

Enerji Günlüğü - Oylum Sınai Yatırımlar AŞ’nin Kayseri OSB’deki GES yatırımı 4 ay içerisinde tamamlanıp, elektrik üretmeye başlayacak.Oylum Sınai...

Oylum’un GES yatırımında son 4 ay

Enerji Günlüğü - Oylum Sınai Yatırımlar AŞ’nin Kayseri OSB’deki GES yatırımı 4 ay içerisinde tamamlanıp, elektrik üretmeye başlayacak.

Oylum Sınai Yatırımlar AŞ’nin yaptığı açıklamaya göre, Şirket Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrika binalarının çatısına kuracağı 500 kWp Güneş Enerjisi Santrali kurulumu için gerekli TEDAŞ izinlerini ve T.C. Ekonomi Bakanlığı'ndan Yatırım Teşvik Belgesi'ni temin etti. Daha sonra yapılan araştırmalar neticesinde bu yatırım için Portekiz menşeili Asunim Solar firması ile sözleşme imzalandı ve yatırıma başlandı.

Yapılan açıklamada, söz konusu GES yatırımının 4 ay içerisinde tamamlanması ve elektrik üretimine başlamasının hedeflendiği aktarıldı. 

Bu yatırım sayesinde Şirket, üretimde ihtiyaç duyduğu elektrik enerjisini güneş ışınlarından sağlayacak. Ayrıca bu projenin hem sosyal sorumluluk kapsamında hem de enerji maliyeti açısından Oylum Sınai Yatırımlar AŞ’ye ciddi fayda sağlayacağı ve Şirketin karlılığını artıracağı belirtildi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler