1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Aksel Yatırım Holding Madencom’u satın alıyor

Aksel Yatırım Holding Madencom’u satın alıyor

Enerji Günlüğü - Aksel Yatırım Holding AŞ, 17 Ocak tarihli toplantısında alınan kararla, Madencom Maden Araştırma ve Geliştirme Hizmetleri AŞ'nin hisselerini...

Aksel Yatırım Holding Madencom’u satın alıyor

Enerji Günlüğü - Aksel Yatırım Holding AŞ, 17 Ocak tarihli toplantısında alınan kararla, Madencom Maden Araştırma ve Geliştirme Hizmetleri AŞ'nin hisselerini satın alıyor.

Aksel Yatırım Holding AŞ, 17 Ocak 2017 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu toplantısında; Madencom Maden Araştırma ve Geliştirme Hizmetleri AŞ'nin 5 milyon 723 bin adet 5 milyon 723 bin TL nominal değerli hisselerinden, Pedya Turizm ve Nedim Türkmen’in sahip olduğu farklı tutarlarda sahip oldukları hisselerin satın alınmasına karar verdi.

Alınan karara ilişkin olarak; Padya Turizm ve Otelcilik AŞ'nin sahibi olduğu 5 milyon 391 bin 460 adet 5 milyon 391 bin 460 TL nominal değerli hissenin 6.5 milyon TL'ye peşin ve nakit olarak satın alınması kararlaştırıldı. Nedim Türkmen'in sahibi olduğu 325 bin adet 325 bin TL nominal değerli hissenin ise 1.5 milyon TL'si peşin ve nakit ve 200 bin TL'si 17 Nisan 2017 vadeli 52 bin 750 Amerikan Doları tutarında çek ile olmak üzere 1.7 milyon TL'ye satın alınmasına mevcudun oy birliği ile karar verildi.

Madencom’un faaliyet konusu, yurdun çeşitli yörelerinde bulunan madenlerin aranması ve istihracı; istihraç olunan cevherlerin zenginleştirilmesi, iç ve dış ticaretinin yapılması ve 16 Nisan 2004 tarihinde tescil edilen olağan genel kurul kararında yazılı olan diğer işlerin yürütülmesi olarak ifade ediliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler