1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. S.Arabistan yenilenebilir enerji ihalelerine başlıyor

S.Arabistan yenilenebilir enerji ihalelerine başlıyor

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük petrol üreticisi Suudi Arabistan önümüzdeki bir kaç hafta içinde yenilenebilir enerji ihaleleri düzenleyecek.Abu...

S.Arabistan yenilenebilir enerji ihalelerine başlıyor

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük petrol üreticisi Suudi Arabistan önümüzdeki bir kaç hafta içinde yenilenebilir enerji ihaleleri düzenleyecek.

Abu Dabi'deki Sürdürülebilirlik Haftası kapsamında düzenlenen Suudi Arabistan özel oturumunda konuşan Suudi Arabistan Enerji Bakanı ve Aramco Başkanı Khalid Al-Falih, önümüzdeki birkaç hafta içerisinde Suudi Arabistan'ın yenilenebilir enerji üzerine yaptığı master planını açıklayacaklarını ve bu kapsamda yapılacak yatırımlar için ihaleleri açacaklarını açıkladı.

Yenilenebilir enerji ile enerji çeşitliliği sağlayacaklarını kaydeden Falih, 2023'e kadar 10 gigavat yenilenebilir enerji kapasitesi daha oluşturmayı ve bunun için de 30 ile 50 milyar dolar arasında yatırım yapmayı planladıklarını ifade etti.

MASDAR İLE YENİLENEBİLİR İŞBİRLİĞİ

İhalelerin son derece yakın bir zamanda başlayacağını ifade eden Falih, Birleşik Arap Emirlikleri temiz enerji şirketi Masdar ile enerji programlarında işbirliği ve bilgi alışverişinde bulunacaklarını kaydetti. 

Önceki ve Sonraki Haberler