1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. OEDAŞ ve OEPSAŞ için 360 milyon dolarlık sözleşme

OEDAŞ ve OEPSAŞ için 360 milyon dolarlık sözleşme

Enerji Günlüğü - OEDAŞ ve OEPSAŞ’ın tüm hisselerinin Zorlu Osmangazi Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ’ye devri için taraflar arasında toplam 360 milyon...

OEDAŞ ve OEPSAŞ için 360 milyon dolarlık sözleşme

Enerji Günlüğü - OEDAŞ ve OEPSAŞ’ın tüm hisselerinin Zorlu Osmangazi Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ’ye devri için taraflar arasında toplam 360 milyon dolarlık sözleşme imzalandı.

Osmangazi Elektrik Perakende Satış Anonim Şirketi'nin (OEPSAŞ) ve Osmangazi Elektrik Dağıtım Şirketi'nin (OEDAŞ) yüzde 100 hissesinin Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ’nin bağlı ortaklığı olan Zorlu Osmangazi Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ'ye devri işlemine Rekabet Kurumu tarafından izin verildiği açıklanmıştı.

Zorlu Enerji’nin yaptığı yeni açıklamaya göre; Zorlu Osmangazi Yönetim Kurulu ve Zorlu Enerji Yönetim Kurulu'nun 18 Ocak 2017 tarihli yönetim kurulu kararları çerçevesinde; Zorlu Osmangazi ve garantörü sıfatıyla Zorlu Enerji ile Dedeli Yatırım İnşaat Taahhüt Elektrik Dağıtım Sanayi Ticaret AŞ, Sebahattin Yıldız, Vahip Yıldız, Sinan Yıldız, Cihan Yıldız, Hilal Yıldız, Musa Yıldız ve garantörleri sıfatıyla Yıldızlar SSS Holding AŞ arasında OEDAŞ ve OEPSAŞ paylarının tamamının satın alınmasına yönelik "Hisse Alım Satım Sözleşmesi"' imzalandı.

Söz konusu Sözleşme uyarınca satış bedelinin, OEDAŞ'ın yüzde 100 oranındaki sermayesini temsil eden her biri 1 TL itibari değerde toplam 147 milyon 742 bin 908 adet nama yazılı paylarının tamamı ile OEPSAŞ'ın yüzde 100 oranındaki sermayesini temsil eden her biri 1 TL itibari değerde toplam 2 milyon 126 bin 64 adet nama yazılı paylarının tamamı için 360 milyon ABD Doları olarak öngörüldüğü açıklandı. Payların tamamı için öngörülen 360 milyon Dolarlık bedelin nakden ve peşinen ödenmesi kararlaştırıldı.

Mevzuat hükümleri çerçevesinde pay devir işlemleri tamamlandığında kamuoyunun ayrıca bilgilendirileceği aktarıldı.

OEDAŞ VE OEPSAŞ'IN ZORLU'YA DEVRİNE ONAY ÇIKTI

 

Önceki ve Sonraki Haberler