1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Trump, iklim değişikliğini defterden sildi!

Trump, iklim değişikliğini defterden sildi!

Enerji Günlüğü – ABD Başkanı Donald Trump geçen Cuma günü Başkanlığı devraldığı gün Beyaz Saray'ın internet sitesindeki iklim değişikliği...

Trump, iklim değişikliğini defterden sildi!

Enerji Günlüğü – ABD Başkanı Donald Trump geçen Cuma günü Başkanlığı devraldığı gün Beyaz Saray'ın internet sitesindeki iklim değişikliği referansları kaldırdı.

İklim değişikliği ile mücadelede ABD'yi yeni başkan Donald Trump ile birlikte oldukça zorlu günler bekliyor.  Donald Trump'ın ABD Başkanlığını Barack Obama'dan devraldığı 20 Ocak 2017 tarihinde öğle saatlerinde iklim değişikliği ve yenilenebilir enerji ile ilgili tüm referanslar whitehouse.gov'dan kaldırıldı. 

Kaldırılan iklim değişikliği ve yenilenebilir enerji sekmesinin yerine ise Amerika'nın İlk Enerji Planı isimli bir yazı kondu. Yazıda, o güne kadar İklim Aksiyon Planı ve ABD Sular Kanunu gibi gereksiz ve zarar verici politikalarla zarar gören enerji endüstrisinin yeniden canlandırılacağı kaydedildi. Böylece önümüzdeki 7 yılda çalışanların ücretlerine 30 milyar dolardan daha fazla katkı sağlanacağı da belirtildi. 

Ülkenin yaklaşık 50 trilyon dolar değerinde olduğu tahmin edilen kayaç petrolü ve gazı rezervlerinden en iyi şekilde yararlanmanın bir zorunluluk olduğu vurgulanarak, buradan elde edilen gelirle yollar, okullar, köprüler ve kamu altyapısı oluşturulacağı belirtildi. Ucuz enerjinin ülkenin tarımını da geliştirileceğine dikkat çekildi.

Ayrıca Trump Yönetiminin uzun zamandır son derece ihmal edilmiş olan kömür endüstrisini de temiz kömür teknolojileri ile geliştireceği ifade edildi. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler