1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Adıgüzel ve Kemer HES özelleştirmesine ÖİB onayı

Adıgüzel ve Kemer HES özelleştirmesine ÖİB onayı

Enerji Günlüğü – Özelleştirme Yüksek Kurulu, Adıgüzel ve Kemer Hidroelektrik Santrallerinin özelleştirilmelerine onay verdi.Özelleştirme İdaresi...

Adıgüzel ve Kemer HES özelleştirmesine ÖİB onayı

Enerji Günlüğü – Özelleştirme Yüksek Kurulu, Adıgüzel ve Kemer Hidroelektrik Santrallerinin özelleştirilmelerine onay verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Adıgüzel ve Kemer Hidroelektrik Santralleri ile bu Santraller tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirilmesi ihale sonucunun, Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) tarafından onayladığını duyurdu. 

Buna göre, santrallerin işletme hakkı 324.100.000 (Üçyüzyirmidörtmilyonyüzbin) Türk Lirası bedelle en yüksek teklifi veren Bereket Enerji Üretim A.Ş.ye İhale Şartnamesi çerçevesinde verilecek. 

Bereket Enerji Üretim A.Ş.nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde bu hak 323.900.000 (Üçyüzyirmiüçmilyondokuzyüzbin) Türk Lirası bedelle ikinci teklifi veren Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi A.Ş.ye verilecek. Aynı şeyin yine tekrarlanması halinde bu hak, 312.425.000 (Üçyüzonikimilyondörtyüzyirmibeşbin) Türk Lirası bedelle üçüncü teklifi veren Gül Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.ye verilecek.

Gül Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. de görevlerini yerine getirmezse ihale iptal edilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler