1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Gine ile elektrik alanında işbirliği yapılacak

Gine ile elektrik alanında işbirliği yapılacak

Enerji Günlüğü – Türkiye, Gine Cumhuriyeti ile elektrik alanında ikili bilimsel, teknik, teknolojik, hukuki, idari ve ticari işbirliği yapacak.Bakanlar...

Gine ile elektrik alanında işbirliği yapılacak

Enerji Günlüğü – Türkiye, Gine Cumhuriyeti ile elektrik alanında ikili bilimsel, teknik, teknolojik, hukuki, idari ve ticari işbirliği yapacak.

Bakanlar Kurulu, geçen yıl Mart ayında Gine'nin başkenti Konakri'de imzalanan Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Gine Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Elektrik Alanında İşbirliğine Dair Mutabakat Zaptı'nı onayladı. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren anlaşma uyarınca iki ülke arasında, elektriğin üretim, iletim ve dağıtım süreçleri kapsamında deneyim ve uzmanlık paylaşımı yapılacak.

Teknik alanlarda insan kaynaklarının eğitimiyle hukuki ve düzenleyici hususlara ilişkin deneyim ve bilgi paylaşımı gerçekleştirilecek. Bu alanlarda ortaklaşa seminerler ve konferans gibi toplantıların düzenlenmesinde iş birliği yapılacak.

Ayrıca jeotermal kaynakların etkili ve sürdürülebilir bir şekilde kullanımı ve elektrik kaçak ve kaybının azaltılmasına ilişkin bilgi paylaşımında bulunulacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler