1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Foça’da JES için kaynak aranıyor

Foça’da JES için kaynak aranıyor

Enerji Günlüğü - İzmir’in Foça ilçesinde jeotermal kaynak araması yapılacak. Uygun kaynak bulunursa elektrik üretimi amaçlı kullanılacak.Resif Çevre...

Foça’da JES için kaynak aranıyor

Enerji Günlüğü - İzmir’in Foça ilçesinde jeotermal kaynak araması yapılacak. Uygun kaynak bulunursa elektrik üretimi amaçlı kullanılacak.

Resif Çevre Mühendislik Limited Şirketi, Sinan Celil Göker’e ait İzmir Foça Yeniköy Mahallesi’ndeki 1364 arama ruhsat numaralı sahada yürütülecek jeotermal kaynak arama çalışmaları için bir proje dosyası hazırladı. Dosyada yer alan bilgilere göre, yaklaşık 18 bin 509,5 metrekare büyüklüğündeki alanda yürütülecek arama çalışmaları, gerekli izinlerin alınmasının ardından belirlenecek yaklaşık bin metrekarelik bir kısımda gerçekleştirilecek. 

ÇED SÜREÇLERİ BAŞLIYOR 

Proje, öncelikle Çevresel Etki Değerlendirmesine (ÇED) alındı. Söz konusu yatırım için Resif Çevre Mühendislik tarafından bir ÇED Raporu hazırlanacak. Gerekli prosedürlerin tamamlanmasının ardından da hem çalışma alanı hem de sondaj noktası tespit edilecek.  Daha sonra sondaj ekipmanının kurulumu yapılarak çalışmalara başlanması planlanıyor. Tek bir lokasyonda yapılacak gradyan sondaj faaliyeti sırasında 500 metre derinliğe kadar inilebilecek. 

KAYNAK UYGUNSA JES KURULABİLİR

1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı uyarınca “çayır-mera” olarak nitelendirilen alanda çalışmalar sırasında aynı anda toplam 4 kişilik personelin görev alması planlanıyor. Arama faaliyetinin sonucunda ulaşılacak jeotermal akışkanın özelliklerine, kapasitesine ve kuyu verilerinden elde edilen değerlendirmelere bağlı olarak yeni sondajlar ve tesisler için uygun yatırım planı yapılacak. Sondaj işlemleri sonucunda elde edilen jeotermal akışkanın nitelikleri yeterli bulunursa, elektrik üretimi amacıyla kullanılması da planlanıyor. 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler