1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İzmir'in elektrikli otobüsleri gün sayıyor

İzmir'in elektrikli otobüsleri gün sayıyor

Enerji Günlüğü - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kullanıma sokacağı 20 elektrikli otobüsün yapımı Şubat ayı ortasında tamamlanacak. İzmir...

İzmir'in elektrikli otobüsleri gün sayıyor

Enerji Günlüğü - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kullanıma sokacağı 20 elektrikli otobüsün yapımı Şubat ayı ortasında tamamlanacak. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, toplu ulaşımda devrim niteliği taşıyan elektrikli otobüs hamlesi için son aşamaya gelindi. İlk etapta 20 adet “full elektrikli otobüs” satın alarak toplu ulaşımda İzmirlilerin hizmetine sunmak üzere harekete geçen ESHOT Genel Müdürlüğü'nün yeni otobüsleri, ihaleyi kazanan firmanın Ankara'daki tesislerinde üretiliyor. Şubat ayının ortalarında üretimi tamamlanacak 20 otobüs İzmirlilerin hizmetine girecek. 

HEDEF 3 YIL İÇİNDE 400 ELEKTRİKLİ OTOBÜS

ESHOT Genel Müdürlüğü'nün, “çevreci ulaşım” teknolojilerini hayata geçirme stratejisi doğrultusunda “full elektrikli otobüs” alımı için yaptığı ihaleyi, 8.8 milyon Euro'luk teklifle Ankara'da üretim yapan TCV Otomotiv Makine San. ve Tic. A.Ş. kazanmıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, daha hızlı şarj edilebilen ve daha uzun mesafelerin kat edilmesine olanak tanıyan teknolojiler geliştikçe, filosundaki elektrikli otobüs sayısını da artırmayı planlıyor. Bu amaç doğrultusunda 3 yıl içinde kente 400 elektrikli otobüs daha kazandırılması hedefleniyor.

Egzoz dumanı ve motor gürültüsünü ortadan kaldıran yeni otobüslerde yolcuların cep telefonlarını şarj edebilmesine imkan tanıyan USB soketler de yer alıyor. İzmir'e özel dizayn edilmiş, kente özgü motifler taşıyan koltuk döşemeleri ise dikkat çekiyor.

ENERJİSİNİ GÜNEŞTEN ALACAK

ESHOT Genel Müdürlüğü, yüzde 100 çevreci, konforlu ve ekonomik bir ulaşım imkanı sağlayacak elektrikli otobüslerde kullanılacak elektrik enerjisini de kendi üretecek. Elektrik, ESHOT Genel Müdürlüğü’nün Buca Gediz Ağır Bakım Tesisleri’nde kurulan güneş enerji santralinden karşılanacak. ESHOT, atölye ve garajlar ile otobüs son duraklarında otobüslerin şarj edilmesi için kullanılacak elektriği TEDAŞ’tan satın alacak. Güneş enerjisi santralinden üretilen enerji ise TEDAŞ şebekesine aktarılacak.

YERLİ ELEKTRİKLİ OTOBÜSLER ŞUBAT'TA İZMİR'DE

Önceki ve Sonraki Haberler