1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Halkbank'tan enerji yönetim sistemi

Halkbank'tan enerji yönetim sistemi

Enerji Günlüğü - Halkbank, enerji yönetiminde etkinlik sağlamayı hedefleyen ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi’ni kurdu. Sürdürülebilirlik konusunda...

Halkbank'tan enerji yönetim sistemi

Enerji Günlüğü - Halkbank, enerji yönetiminde etkinlik sağlamayı hedefleyen ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi’ni kurdu. 

Sürdürülebilirlik konusunda çalışmalar yürüten Halkbank, bu konuda yeni bir adım daha attı. Halkbank, sera gazı emisyonlarını düşürme esasıyla, etkili bir enerji yönetimi için yöntemleri ve prosedürleri belirleyen ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi’ni kuran ilk Türk bankası unvanına sahip oldu. 

Halkbank enerji performans göstergeleri oluşturacağı ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemiyle, enerji verimliliğini artırmak üzere fırsatları belirleyecek. Banka sera gazı emisyonlarının azaltımı ve olası olumsuz çevresel etkilerin azaltılarak çevrenin korunmasına konusunda geliştirdiği iyileştirmeleri de tüm faaliyetlerine entegre edecek. 

Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Enerji tüketimini ve enerji kaynaklarını yöneterek verimlilik artışıyla birlikte sera gazı emisyonlarını azaltmayı hedeflediklerini belirtti. Taşkesenlioğlu, çevre ve enerji yönetim sistemlerini sürekli iyileştirmeye, elektrik ve su gibi enerji kaynak tüketimleriyle faaliyetleri sonucunda oluşan çevresel etkileri kontrol altına almaya büyük önem verdiklerinin altını çizdi. Taşkesenlioğlu, “Enerji maliyetlerini ve sera gazı emisyonlarını düşürme esasıyla son olarak ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemini kurduk ve ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ile entegre ettik. Etkili bir enerji yönetimi için gereken süreç ve prosedürleri belirlediğimiz bu yapı sayesinde, daha sistematik ve sürdürülebilir bir entegre yönetim sistemiyle hizmet vereceğiz” dedi. 

Halkbank’ın sürdürülebilirlik çalışmalarında önemli bir virajı geride bıraktığını ifade eden Taşkesenlioğlu sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Bankamızın sürdürülebilirlik faaliyetleriyle ilgili iç denetim, hedef ve uygulamalar için çevre ve enerji prosedürlerimizi tamamladık. Sürdürülebilir enerji yönetiminden taviz vermeyecek ve dış ticaret açığının en büyük kalemi olan enerjinin tüketiminin azaltılması konusunda sektöre örnek olan çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.”

Önceki ve Sonraki Haberler