1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Albayrak: Akkuyu NGS en ileri güvenlik standartlarına sahip olacak

Albayrak: Akkuyu NGS en ileri güvenlik standartlarına sahip olacak

Enerji Günlüğü – Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Akkuyu nükleer santralinin "3+" teknolojiyle alanında en ileri güvenlik standartlarına...

Albayrak: Akkuyu NGS en ileri güvenlik standartlarına sahip olacak

Enerji Günlüğü – Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Akkuyu nükleer santralinin "3+" teknolojiyle alanında en ileri güvenlik standartlarına sahip olacağını açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Mersin'de yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Enerji Santrali inşa çalışmalarını yerinde incelediklerini belirterek, "Nükleer teknoloji transferi açısından stratejik öneme sahip Akkuyu,"3+" teknolojiyle alanında en ileri güvenlik standartlarına sahip olacak. " dedi. 

Albayrak ayrıca, Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımı olan Akkuyu Nükleer Santrali'nin, sadece Türkiye'nin elektrik üretim kapasitesini ileri taşımayacağını, aynı zamanda Türkiye'nin nükleer tıptan sanayiye, uzay teknolojisinden tarıma,çok geniş yelpazede barışçıl nükleer ürün geliştirme kapasitesine de erişeceğini kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler