1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Aksa ortakları 7 santralin satışını onayladı

Aksa ortakları 7 santralin satışını onayladı

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji Genel Kurulu, Kozbükü hidroelektrik santrali ile 6 rüzgar santralinin satışını onayladı. Aksa Enerji Üretim AŞ, bazı...

Aksa ortakları 7 santralin satışını onayladı

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji Genel Kurulu, Kozbükü hidroelektrik santrali ile 6 rüzgar santralinin satışını onayladı. 

Aksa Enerji Üretim AŞ, bazı HES ve RES’lerin satışlarının önemli nitelikte işlem kapsamına girmesi nedeniyle ayrılma hakkı tanınmasına ilişkin bazı açıklamalar yaptı. Buna göre satışların tamamlanması kapsamında ayrılma hakkı doğuran işlemlerin onaylandığı aktarıldı.

Aksa Enerji yapılan açıklamada, Kozbükü HES'in Nas Enerji AŞ’ye 89 milyon 440 bin 904,91 ABD Doları'na satışı ile Hatay Sebenoba Rüzgar Santrali, Manisa Karakurt Rüzgar Santrali, Balıkesir Şamlı Rüzgar Santrali, Ayvacık Rüzgar Santrali, Kapıdağ Rüzgar Santrali ve Belen/Atik Rüzgar Santrali'nin Güriş Şirketler Grubu'na toplam 259 milyon ABD Dolarına satıldığını hatırlatarak bu işlemlerin önemli nitelikteki işlemler kapsamına girmekte olduğunu ve buna ilişkin ortak esaslar ve ayrılma hakkı tebliği uyarınca ayrılma hakkı doğurmakta olduğunu açıkladı.

Açıklamada satış anlaşmasında belirtilen çeşitli şartların karşılıklı yerine getirilmiş olmasına ilaveten EPDK, Ekonomi Bakanlığı ve Rekabet Kurumu tarafından santrallerin satışlarının onaylanması gerektiği aktarıldı.

Kozbükü HES ve rüzgar santrallerinin satışları ile ilgili olarak yapılan daha önceki açıklamalar baz alınarak SPK Mevzuatına göre iki adet ayrılma hakkı hisse fiyatı hesaplandı.

Satışların onaylanması ve ayrılma hakkını kullanmak isteyen paydaşların belirlenmesi için ise 3 Şubat 2017 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul’da “Ayrılma Hakkı Doğuran Önemli Nitelikte İşlem”in onayladığı açıklandı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler