1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Aksa Göynük`ün linyit projesi ÇED`den muaf

Aksa Göynük`ün linyit projesi ÇED`den muaf

Enerji Günlüğü - Aksa Göynük Enerji'nin linyit kömür madeni üretimi yapılan patlatma alanında ve kullanılan patlayıcı miktarında kapasite artışı...

Aksa Göynük`ün linyit projesi ÇED`den muaf

Enerji Günlüğü - Aksa Göynük Enerji'nin linyit kömür madeni üretimi yapılan patlatma alanında ve kullanılan patlayıcı miktarında kapasite artışı projesi için 'ÇED Gerekli Değildir' kararı verildi. 

Bolu Valiliği, Aksa Göynük Enerji Üretim A.Ş. tarafından Bolu ili Göynük ilçesi Himmetoğlu Köyü mevkiinde yapılması planlanan 5359 ruhsat nolu sahada patlatma yapılarak linyit kömür madeni üretimi kapasite artış projesiyle ilgili "Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir" kararı verdi.

7.500.000 TL bedelli proje kapsamında kömür üretimi açık işletme yöntemi ile basamaklar halinde yapılmakta. Zeminin müsaade etmemesi sebebiyle üretimin devam edebilmesi patlatma alanında ve kullanılan patlayıcı miktarında kapasite artışına gidilmesi planlanıyor. Mevcut durumda ÇED Gerekli Değildir Kararı alınan A panosunda 2 günde 1 adet, ayda 16 adet, yılda 176 adet patlatma yapılırken kapasite artışıyla B ve K panolarında patlatma yapılması planlanıyor. Panoların yerleşim yerlerine yakın olması sebebiyle panolardan B Panosu içerisinde patlatma mesafeleri belirlenmiş olup her bir mesafe aralığı için ayrı patlayıcı miktarları belirlendi. B panosu için; ilk 50 metre için sağlık koruma bandı mesafesi öngörülmüş olup bu mesafe içerisinde herhangi bir patlatma işlemi yapılmayacak. 50 - 100 m Aralığında 3 günde 1 adet, ayda 10 adet, yılda 120 adet patlatma, 100- 200 m Aralığında 3 günde 1 adet, ayda 10 adet, yılda 120 adet patlatma ve 200 m ve üzeri için de 3 günde 1 adet, ayda 10 adet, yılda 120 adet patlatma yapılması planlanıyor. K panosu için de 2 günde 1 adet, ayda 15 adet, yılda 180 adet patlatma yapılması planlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler