1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Adana'ya 20 MW'lık Duru HES kurulacak

Adana'ya 20 MW'lık Duru HES kurulacak

Enerji Günlüğü - İmar Enerji, Adana Seyhan havzasında 20 MW'lık Duru Hidroelektrik Santrali kurmayı planlıyor.İmar Enerji İnşaat İç ve Dış Tic. A.Ş....

Adana'ya 20 MW'lık Duru HES kurulacak

Enerji Günlüğü - İmar Enerji, Adana Seyhan havzasında 20 MW'lık Duru Hidroelektrik Santrali kurmayı planlıyor.

İmar Enerji İnşaat İç ve Dış Tic. A.Ş. Seyhan Havzasında Adana İli, Kozan ve Aladağ İlçeleri sınırları içerisinde, Zamantı Irmağı üzerinde “Duru Barajı ve HES (21,04 MWm/20,41 MWe)” projesinin hayata geçirilmesi planlanıyor. 

40 milyon dolar bedelli proje kapasamında Zamantı Irmağı sularından yararlanılarak 33,15 GWh firm enerji, 32,64 GWh sekonder enerji olmak üzere toplamda 65,79 GWh elektrik enerjisi üretilmesi planlanıyor. Üretilen elektrik proje sahasına yakın konumda olan diğer HES’lerle birlikte en uygun trafo merkezi olan Köprübaşı Trafo Merkezi’ne bağlanacak, buradan da ulusal şebekeye verilecek.

Santral inşaatının yaklaşık olarak 24 aylık bir sürede bitirilmesi öngörülüyor. İnşaat ve işletme aşamalarında istihdam edilmesi planlanan personel sayısı, inşaat ve işletme aşamaları için sırasıyla 200 kişi ve 20 kişi olarak öngörülüyor.

Duru Barajı HES projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası halkın görüşüne açıldı. projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 02/03/2017 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek.

 

Önceki ve Sonraki Haberler