1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. AdA Enerji’den Karaman'a 1,2 MW'lık güneş santrali

AdA Enerji’den Karaman'a 1,2 MW'lık güneş santrali

Enerji Günlüğü - Serada ve Günada Enerji Üretim Şirketleri, Karaman'ın Sudurağı ilçesinde 1.2 MW’lik lisanssız güneş enerjisi santrali kuracak. AdA...

AdA Enerji’den Karaman'a 1,2 MW'lık güneş santrali

Enerji Günlüğü - Serada ve Günada Enerji Üretim Şirketleri, Karaman'ın Sudurağı ilçesinde 1.2 MW’lik lisanssız güneş enerjisi santrali kuracak. 

AdA Enerji Grubu, Karaman’da güneş enerjisi yatırımları yapıyor. Grup bünyesinde yer alan Günada Enerji İnşaat Tarım Hayvancılık İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile Serada Enerji Tarım Hayvancılık İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından biri 1 MW, diğeri 0.2 MW kurulu gücünde iki tesis kurulacak. Santraller Karaman Sudurağı İlçesi İbrala Akçaşehir Yol Mevkii 1663 parseldeki biri 20 bin ve diğeri 4 bin metrekarelik iki parçadan oluşan toplam 24 bin metrekarelik sahada hayata geçirilecek.

Yaklaşık 4.5 milyon TL bedelli yatırım projeleri kapsamında toplam 5190 adet çok kristalli fotovoltaik panel kullanılacak. Proje kapsamında 2 adet idari bina ile 2 adet trafo inşa edilecek. Tesiste üretilecek elektrik, trafolar ile orta gerilim seviyesine yükseltilecek 1,2 km mesafede ve güneydoğu yönünde yer alan trafo merkezi üzerinden iletim sistemine verilecek. 

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler