1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Konya'ya 27 MW'lık Çamınbaşı RES kurulacak

Konya'ya 27 MW'lık Çamınbaşı RES kurulacak

Enerji Günlüğü - Esin Rüzgar Enerji, Konya'nın Selçuklu ilçesinde 27 MW'lık Çamınbaşı Rüzgar Enerji Santrali kurmayı planlıyor.Esin Rüzgar Enerji...

Konya'ya 27 MW'lık Çamınbaşı RES kurulacak

Enerji Günlüğü - Esin Rüzgar Enerji, Konya'nın Selçuklu ilçesinde 27 MW'lık Çamınbaşı Rüzgar Enerji Santrali kurmayı planlıyor.

Esin Rüzgar Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş., Konya ili, Selçuklu İlçesi, Sızma Mahallesi, Atağrı Tepe Mevkiinde, rüzgar enerjisinden elektrik enerjisi üretmek amacıyla 9 adet 3 MWm gücünde türbinden oluşan ve toplam 27 MWm kurulu gücünde Çamınbaşı Rüzgar Enerji Santrali kurulması planlanıyor.

54.000.000 TL bedelli proje kapsamında rüzgar türbinlerinin kurulacağı alanlar, toprak yetersizliğine sahip çıplak kaya sınıfında yer almakta olup toprak katmanının bulunmaması dolayısıyla erozyon ve aşınma riski de bulunmuyor.

Çamınbaşı RES (27 MWm) Projesinin inşaat döneminde 10 personel, işletme döneminde 5 personel çalıştırılacak. Çamınbaşı Rüzgar Enerji Santrali (27 MWm) için alınacak olan üretim lisansının süresi 49 yıl olup, gerekli bakım ve onarımın yapılması koşuluyla tesis ömrünün daha uzun olabileceği öngörülüyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler