1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. AB emisyon ticaret sistemi reformu yarın oylanacak

AB emisyon ticaret sistemi reformu yarın oylanacak

Enerji Günlüğü - 2021-2030 döneminde karbon salımının azaltılması öngören AB Emisyon Ticaret Sistemi (ETS) reformu yarın Avrupa Komisyonu tarafından...

AB emisyon ticaret sistemi reformu yarın oylanacak

Enerji Günlüğü - 2021-2030 döneminde karbon salımının azaltılması öngören AB Emisyon Ticaret Sistemi (ETS) reformu yarın Avrupa Komisyonu tarafından oylanacak.

Avrupa'da sanayi işletmelerinde zararlı emisyonları düşürmek için 2005'te yürürlüğe giren AB Emisyon Ticaret Sistemi'nde (ETS) yapılacak olan bazı değişiklikler 15 Şubat 2017 tarihinde Avrupa Komisyonu tarafından oylanacak.

Avrupa Parlamentosu'nda yarın oylanacak reformlar arasında her yıl açık artırımda karbon emisyon kredisinin % 2,40 düşürülmesi ve piyasadaki iskontoların aşımını emmek için piyasa stabilite rezervinin iki katına çıkarılması bulunuyor.

Mevcut durumda önerilen ve tartışılan ETS'deki dördüncü aşama reformlar 2021'den 2030'a kadar yürürlükte olacak. 

ETS, işletmelerin satın alınması veya ihale edilmesinde izin verilen emisyon seviyesinin "iskontoları" ile ilgili "emisyon üst sınırı ve ticaret" politikasını kullanıyor. Katılımcı işletmeler izin verilen emisyondan daha fazlasını üretirlerse cezaya tabi oluyorlar.

AB EMİSYON TİCARET SİSTEMİ REFORMUNA ERTELEME 

Önceki ve Sonraki Haberler