1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Şentürk: Jeotermalde hedef kurulu güç 5 bin MW

Şentürk: Jeotermalde hedef kurulu güç 5 bin MW

Enerji Günlüğü - JESDER Başkanı Ufuk Şentürk, önümüzdeki 5 yılda 5 bin MWe güce ulaşarak, dünyada jeotermal kaynaklı en çok elektrik üreten ülke...

Şentürk: Jeotermalde hedef kurulu güç 5 bin MW

Enerji Günlüğü - JESDER Başkanı Ufuk Şentürk, önümüzdeki 5 yılda 5 bin MWe güce ulaşarak, dünyada jeotermal kaynaklı en çok elektrik üreten ülke olma yolunda ilerleyeceğimizi söyledi.

Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği (JESDER) tarafından gerçekleştirilen 'GT'17 Jeotermal Türkiye Çalıştayı ve Kongresi'nde konuşan JESDER Başkanı Ufuk Şentürk, Enerji Bakanlığı'na düşük sıcaklıktaki jeotermal kaynaklardan da üretilebilen elektriğin, kademeli olarak desteklenmesini öngören bir yol haritası sunduklarını ve bu haritanın kabul görmesi halinde önümüzdeki 5 yılda 5 bin MWe güce ulaşarak, dünyada jeotermal kaynaklı en çok elektrik üreten ülke olma yolunda ilerleyeceğimizi söyledi.

Şentürk, "2007 yılında jeotermal elektrik sektörü birkaç JES dışında neredeyse ortada yokken, jeotermale gönül vermiş büyüklerimizin gayretleri ile çıkarılan 5686 sayılı yasamız ve yönetmeliğimiz artık olağanüstü hızla büyüyen sektörün ihtiyaçlarını karşılamamakla birlikte gün geçtikçe yatırımlarımız ile ilgili sorunlarımız artmaktadır.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler