1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Toshiba'nın İngiltere'deki nükleer proje öncülüğü tehlikede

Toshiba'nın İngiltere'deki nükleer proje öncülüğü tehlikede

Enerji Günlüğü - Toshiba'nın İngiltere'de kurulacak olan Avrupa'nın en büyük nükleer projesi Moorside Nükleer Santrali'ndeki liderlik pozisyonunu bırakabileceği...

Toshiba'nın İngiltere'deki nükleer proje öncülüğü tehlikede

Enerji Günlüğü - Toshiba'nın İngiltere'de kurulacak olan Avrupa'nın en büyük nükleer projesi Moorside Nükleer Santrali'ndeki liderlik pozisyonunu bırakabileceği ifade edildi.

İngiltere'nin kuzey batısındaki Cumbria bölgesinde kurulacak olan Moorside Nükleer Santrali projesinde yüzde 60 hisseye sahip olan Japon teknoloji şirketi Toshiba, projedeki bu öncü pozisyonunu bırakabilir. Şirketin denizaşırı nükleer projelerden 44 milyar dolar zarar ettiği belirtiliyor. Şirket ayrıca beklenmedik şekilde yıllık kar raporunu açıklamayı da erteledi.

Toshiba’nın ABD merkezli nükleer geliştiricisi Westinghouse, Cumbria’daki Moorside’da yapılacak 100 milyar sterlinlik bir enerji santralinde kullanılacak olan AP1000 reaktörlerini üretiyor. Toshiba’nın, Sellafield yakınlarındaki Moorside’da tesis inşa edecek olan NuGen’de % 60 hissesi var. NuGen’de Fransız EDF de yüzde 40 paya sahip. 

Toshiba'nın Japonya dışında yeni nükleer projelerden çekildiğini ve İngiltere’deki nükleer enerji santrali planlarının darbe aldığını yakında açıklaması bekleniyor. 

Toshiba NuGen’deki hisseleri için potansiyel bir alıcı olarak Korea Electric Power’a yaklaştığına dair söylentiler de var.

Önceki ve Sonraki Haberler