1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İzmir'de Tehlikeli atık geri dönüşüm tesisi kurulacak

İzmir'de Tehlikeli atık geri dönüşüm tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü - İzmir'in Aliağa ilçesinde, yağlı metal talaşı ve hurdası, kontamine ambalaj, yağlı kablo ve yağlı filtreler gibi tehlikeli atıkların...

İzmir'de Tehlikeli atık geri dönüşüm tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü - İzmir'in Aliağa ilçesinde, yağlı metal talaşı ve hurdası, kontamine ambalaj, yağlı kablo ve yağlı filtreler gibi tehlikeli atıkların geri dönüştürüleceği bir tesis kurulacak.

Remat İç Ve Dış Nak. İnş. Geri Dön. Mad. San. Ve Tic. A. Ş. tarafından İzmir İli, Aliağa İlçesi, Karaçakmak Mevkii, Şehitkemal Mah. Aliağa Cad. No:127 adresinde Tehlikeli Atıkların Geri Kazanım Tesisi” kurulması planlanıyor.

2.305.000 TL bedelli proje kapsamında fiziksel yöntemler kullanılarak, atıkların geri kazanılması veya geri kazanıma hazır hale getirilmek üzere ön işleme tabii tutulması işlemleri gerçekleştirilecek.

İşletme, aynı yerde tehlikesiz atıkların toplanması ve ayrılması işlemini de yapıyor. Tesisin kuzeyinde ve batısında Çelikler Geri Kazanım, güneyinde boş arazi, doğusunda İZBAN hattı ve boş arazi yer alıyor.

Tesis günde 8 saat ve yılda 300 gün çalışacak. Tesisin yıllık kapasitesi 6000 ton yağlı metal talaşı ve hurdası, 1210 ton kontamine ambalaj, 1920 ton yağlı kablo ve 500 ton yağlı filtreler olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler