1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğalgaz dağıtımına geçici sistem kullanım bedeli

Doğalgaz dağıtımına geçici sistem kullanım bedeli

Enerji Günlüğü - Doğalgaz dağıtım şirketleri için geçici sistem kullanım bedeli belirlenebilecek. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK - Kurul)...

Doğalgaz dağıtımına geçici sistem kullanım bedeli

Enerji Günlüğü - Doğalgaz dağıtım şirketleri için geçici sistem kullanım bedeli belirlenebilecek. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK - Kurul) doğalgaz dağıtım lisansını EPDK'nın yaptığı ihaleyle alan dağıtım şirketlerine yönelik bazı kararlar aldı. Buna göre ihale şartnamelerinde belirtilen sürenin dolduğu tarih ile tarife hesaplamalarının yapıldığı tarih iki farklı uygulama dönemine denk gelen şirketler için, yeni tarife uygulama döneminde geçerli olacak sistem kullanım bedelleri saptanıncaya kadar geçici sistem kullanım bedeli belirlenebilecek. 

Sistem kullanım bedellerinin belirlenmesinde diğer dağıtım şirketlerinin EPDK tarafından onaylanmış sistem kullanım bedelleri de dikkate alınabilecek. Bu yolla söz konusu dağıtım şirketlerine sistem kullanım bedeli tayin edilmesi halinde, yeni tarife uygulama dönemi için uygulanacak sistem kullanım bedelleri belirleninceye kadar geçen sürede oluşan gelir farkları tarife hesaplamalarında ayrıca dikkate alınacak. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler