1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aydın, Denizli ve Muğla’da trafo arızaları %60 azaldı

Aydın, Denizli ve Muğla’da trafo arızaları %60 azaldı

Enerji Günlüğü - Aydın, Denizli ve Muğla illerinde yaşanan trafo arızalarının sayısı son altı yılda yüzde 60 azaldı.Aydın, Denizli ve Muğla illerinde...

Aydın, Denizli ve Muğla’da trafo arızaları %60 azaldı

Enerji Günlüğü - Aydın, Denizli ve Muğla illerinde yaşanan trafo arızalarının sayısı son altı yılda yüzde 60 azaldı.

Aydın, Denizli ve Muğla illerinde hizmet sunan ADM Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Bülent Yüksel, vatandaşa kaliteli ve kesintisiz elektrik ulaştırmak üzere çalıştıklarını ifade etti. Türkiye Elektrik İletim AŞ’nin (TEİAŞ) üretim santrallerinden alınan enerjiyi bölgesel tüketim noktalarına ilettiğini hatırlatan Yüksel, “Şirketimizin sorumluluğu ise enerjinin bölgesel tüketim noktalarına iletiminden sonra başlıyor. TEİAŞ ile yapılan ortak bakım, yenileme ve yatırım çalışmaları sayesinde kesintilerde büyük oranlarda azalma yaşandı” dedi.

ARIZALAR YÜZDE 60 AZALDI

2010 yılında Aydın, Denizli ve Muğla’daki TEİAŞ’a ait trafo merkezlerinde 2888 adet arıza yaşandığını kaydeden Bülent Yüksel, 2016 yılında ise bu sayının 1229’a düştüğünü anlattı. Bunun da arızalarda yüzde 60’a yakın azalma anlamına geldiğini ifade eden Bülent Yüksel, “Bu sonuç için işbirliği sağladığımız TEİAŞ 21. Bölge Müdürü Murat İlkkahraman’a desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Kamu yararına gerçekleştirdiğimiz ortak yatırımlarla beraber İlkkahraman ve ekibi sayesinde tüketicilerimize sunduğumuz hizmetin kalitesi her geçen gün artıyor” ifadesini kullandı.  

Önceki ve Sonraki Haberler