1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Türk Loydu, emisyon doğrulayıcı kuruluş oldu

Türk Loydu, emisyon doğrulayıcı kuruluş oldu

Enerji Günlüğü - Türk Loydu, Sera Gazı Emisyonları Doğrulayıcı Kuruluş Hizmeti vermeye başladı. Türk Loydu’ndan yapılan açıklamada, Çevre...

Türk Loydu, emisyon doğrulayıcı kuruluş oldu

Enerji Günlüğü - Türk Loydu, Sera Gazı Emisyonları Doğrulayıcı Kuruluş Hizmeti vermeye başladı. 

Türk Loydu’ndan yapılan açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 25 Nisan 2012 tarihinde yayımlanan Sera Gazı Emisyonlarının Takibi Hakkında Yönetmelik’e göre, sera gazı emisyonlarının izlenmesi, raporlanması ve doğrulanması gerektiği belirtildi. 

2014 yılında ilk izleme raporlarının sunulmasıyla başlayan sürecin, bu planların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanmasıyla birlikte resmi olarak hayata geçtiğine işaret edilen açıklamada “Sürecin devamı için 2015 ve 2016 yılı izleme dönemlerine ait derlenen bilgi ve belgeler ışığında hazırlanan emisyon raporlarının, doğrulanmış olarak 30 Nisan 2017 tarihe kadar Bakanlığa sunulması gerekiyor. Emisyon raporlarının doğrulanması aşamasında doğrulayıcı kuruluş olarak görev yapabilmek için kuruluşun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmesi gerekiyor” denildi. 

Açıklamada, emisyon raporlarının değerlendirilmesi ve doğrulanması aşamasında Türk Loydu’nun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından doğrulayıcı kuruluş olarak yetkilendirildiği belirtildi. Türk Loydu’nun sera gazı emisyonları doğrulamasında hizmet sunduğu başlıca sektörler şöyle sıralandı: 

- Fosil Yakıtların Yanması

- Kok Üretimi ve Metal Sanayi

- Birincil Alüminyum Üretimi

- Mineral Sanayi

- Kağıt ve Selüloz Üretimi

- Kimya Sanayi

Türk Loydu’nun açıklamasında, kurumun sera gazı emisyonlarının doğrulanması aşamasında hem gönüllü hem de zorunlu olarak hazırlanan emisyon raporları/envanter çalışmalarını güvenilir, tarafsız ve bağımsız olarak doğrulanması misyonuyla hareket ettiği vurgulandı. 

TÜRK LOYDU HAKKINDA 

Türk Loydu 1962 yılında TMMOB Gemi Mühendisleri Odası tarafından kuruldu. Türk Loydu’nun paydaşları arasında Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Deniz Ticaret Odası, İstanbul Sanayi Odası, Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Armatörler Birliği, Gemi İnşa Sanayicileri Birliği, Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Birliği gibi kuruluşlar yer alıyor. 

Uluslararası tanınırlığı olan akreditasyonlar ve yetkiler çerçevesinde faaliyetlerini sürdüren Türk Loydu, çeşitli alanlarda yetkin teknik kadrosu ile geniş bir yelpazede gemi klaslama, yönetim sistemleri, ürün ve personel belgelendirme, muayene, onaylanmış kuruluş, üçüncü taraf kontrolörlük ve gözetim hizmetleri veriyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler