1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. TEİAŞ projelerinde acele kamulaştırma

TEİAŞ projelerinde acele kamulaştırma

Enerji Günlüğü - Türkiye Elektrik İletim AŞ’ye ait Samandağ Trafo Merkezi İrtibatları, Ermenek-Otluca ve Çarşamba-Ünye Enerji İletim Hattı...

TEİAŞ projelerinde acele kamulaştırma

Enerji Günlüğü - Türkiye Elektrik İletim AŞ’ye ait Samandağ Trafo Merkezi İrtibatları, Ermenek-Otluca ve Çarşamba-Ünye Enerji İletim Hattı Projeleri için bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

Bakanlar Kurulu, 27 Ocak ve 6 Şubat 2017 tarihlerinde yapılan toplantılarda, Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü’ne ait 154 kV Ermenek-Otluca Enerji İletim Hattı Projesi, 154 kV Samandağ Trafo Merkezi İrtibatları Enerji İletim Hattı Projesi ve 154 kV Çarşamba-Ünye ( Brş.N.-Terme) Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında güzergahlara isabet eden taşınmazlarda direk yerlerinin mülkiyet şeklinde iletim salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle acele kamulaştırılmasına karar verdi. Söz konusu acele kamulaştırma işlemleri TEAİŞ tarafından yapılacak.

Diğer yandan Bakanlar Kurulunca alınan kararla, TEİAŞ’a ait 154 kV İnegöl-2 Trafo Merkezi Projesi kapsamında proje sahasına isabet eden taşınmazlar da TEAİŞ tarafından acele kamulaştırılacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler