1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. GDZ Elektrik'ten leyleklere özel yuva

GDZ Elektrik'ten leyleklere özel yuva

Enerji Günlüğü - GDZ Elektrik Dağıtım, elektrik direkleri üzerindeki doğal leylek yuvalarını tespit ederek direklerin tepe noktalarına özel yaşam platformları...

GDZ Elektrik'ten leyleklere özel yuva

Enerji Günlüğü - GDZ Elektrik Dağıtım, elektrik direkleri üzerindeki doğal leylek yuvalarını tespit ederek direklerin tepe noktalarına özel yaşam platformları yerleştiriyor.

GDZ Elektrik Dağıtım'ın Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4'üncü Bölge Müdürlüğü ve Ege Üniversitesi akademisyenleriyle birlikte Mayıs 2014'ten bu yana yürüttüğü 'Leyleklere Yeni Yuva' projesi kapsamında 120'nci özel yaşam platformunun kurulumu, Manisa Şehzadeler İlçesi Güzelköy Mahallesi'nde gerçekleştirildi.

Şirket, ilerleyen yıllarda 236 adet yuva daha yerleştirmeyi planlıyor.

EKOLOJİK DENGEYE DUYARLIYIZ

GDZ Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Metin Demirdağ, “Hizmet bölgemizde enerji dağıtımının kalitesini artırarak müşteri memnuniyetini en üst düzeye getirmeyi hedeflerken ekolojik dengeye duyarlılığımızı sürdürüyoruz. Hizmet bölgemiz olan İzmir ve Manisa göçmen kuşların göç yolları arasında yer alıyor. Bu bölgeye yılda 750-800 arasında leylek göç ediyor ve elektrik direklerine yaptıkları yuvalar nedeniyle hem kendilerine zarar veriyorlar hem de elektrik kesintilerine neden oluyorlardı. 2014 yılında Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4'üncü Bölge Müdürlüğü yaptığı araştırma ile İzmir ve Manisa illerinde elektrik direklerine yapılmış 356 adet leylek yuvası tespit etti. Bu tespitten yola çıkarak bugüne kadar Manisa'da 56 adet, İzmir'de 64 adet olmak üzere toplam 120 adet özel yaşam platformunun kurulumunu gerçekleştirdik. İlerleyen yıllarda 236 adet yuva yerleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

Leyleklerin yeni yuvalarını benimsediklerini belirten Demirağ, "GDZ Elektrik Dağıtım, yaşamın uzandığı her noktada hassasiyetini sürdürüyor. Kalite odaklı çalışmalarımızı yürütürken içinde yaşadığımız çevreden kendimizi soyutlayamayız. GDZ Elektrik Dağıtım, çevre ve içindeki canlıların tahribine neden olan unsurların kontrol altına alınması, azaltılması ve önlemesi yönündeki ilkelerinin uygulayıcısı olmaya devam edecektir." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler