1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Özelleşen santrallerin YEKDEM hakkı baki

Özelleşen santrallerin YEKDEM hakkı baki

Enerji Günlüğü - Özelleştirme yoluyla satılan hidroelektrik santrallerinin devlete dolar bazında sabit fiyattan elektrik satma hakkı yeni sahibi tarafından...

Özelleşen santrallerin YEKDEM hakkı baki

Enerji Günlüğü - Özelleştirme yoluyla satılan hidroelektrik santrallerinin devlete dolar bazında sabit fiyattan elektrik satma hakkı yeni sahibi tarafından kullanılabilecek. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Belgelendirilmesi ve Desteklenmesine İlişkin Yönetmelik’te değişiklik yaptı. Yönetmeliğin 4’üncü maddesine yeni bir fıkra eklenerek, Yenilenebilir Enerji Kaynaklarını Destekleme Mekanizması’ndan yararlanma hakkına sahip kamu mülkiyetindeki santrallerin, özel sektöre devredilmesi halinde de bu hakkın kullanılabilmesine imkan sağlandı. Eklenen yeni fıkra şöyle: 

“(3) Kamu kurum ve kuruluşlarının mülkiyetindeki YEK Destekleme Mekanizmasına tabi olan üretim tesisinin 24/11/1994 tarihli ve 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde özelleştirilmesi halinde; özelleştirme sonrasında söz konusu üretim tesisine ilişkin YEK Destekleme Mekanizması kapsamındaki hak ve yükümlülükler, özelleştirme yoluyla üretim tesisini devralan tüzel kişinin üretim lisansı alması kaydıyla, devralan ilgili tüzel kişi nam ve hesabına ilgili takvim yılının sonuna kadar devam eder.”

Önceki ve Sonraki Haberler