1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TransAtlantic Exploration’un ruhsatı sona erdi

TransAtlantic Exploration’un ruhsatı sona erdi

Enerji Günlüğü - TransAtlantic Exploration şirketinin Diyarbakır’da bulunan petrol arama ruhsatı sona erdi.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol...

TransAtlantic Exploration’un ruhsatı sona erdi

Enerji Günlüğü - TransAtlantic Exploration şirketinin Diyarbakır’da bulunan petrol arama ruhsatı sona erdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, TransAtlantic Turkey Ltd. ve TransAtlantic Exploration Mediterranean Int. Pty. Ltd. Şti’nin Diyarbakır illinde müştereken sahip oldukları AR/TAT-TEM/4174 hak sıra numaralı petrol arama ruhsatının müddeti sona erdiğini açıkladı. Söz konusu petrol arama ruhsatı, ARİ/TAT-TEM/K/M45-a4–1 paftasının işletme ruhsatı olarak verilmesi nedeniyle 26 Haziran 2016 tarihinde sonlandırıldı.

Türk Petrol Kanunu gereğince Şirketlere tahmil eylediği mükellefiyetlerin yerine getirilmemesinden dolayı zarar görmüş olanlar varsa maruz kaldıkları zarar ve hasara ait tazminatlar, Şirketlerin teminatından karşılanacak. Ancak tazminat alabilecek ilgililerin bugünden itibaren bir yıl içerisinde salahiyetli mahkemeden kesinleşmiş bir karar alıp Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri gerekiyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler