1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yunanistan-Bulgaristan gaz bağlantı çalışmaları seneye başlayacak

Yunanistan-Bulgaristan gaz bağlantı çalışmaları seneye başlayacak

Enerji Günlüğü - Yunanistan-Bulgaristan doğalgaz boru hattının inşasına önümüzdeki yılın başlarında başlanacak.BulgaristanEnerji Bakanı Nikolay...

Yunanistan-Bulgaristan gaz bağlantı çalışmaları seneye başlayacak

Enerji Günlüğü - Yunanistan-Bulgaristan doğalgaz boru hattının inşasına önümüzdeki yılın başlarında başlanacak.

BulgaristanEnerji Bakanı Nikolay Pavlov, Yunanistan'ı Güney Avrupa enerji hub'ı yapma potansiyeli taşıyan ve Azeri gazının Avrupa'ya taşıyacak olan Yunanistan-Bulgaristan doğalgaz boru hattının inşa çalışmalarının 2018 yılının başlarında başlayacağını açıkladı.

İnşaa edilecek boru hattının 182 km uzunluğunda olacağını ve yılda 1 milyar metreküp Azeri gazı taşıyacağını belirten Pavlov, boru hattı için 220 milyon euro finansmanın temin edildiğini de vurguladı. 

Rus doğalgazına olan bağımlılığı da azaltacak olan boru hattı ile Yunanistan'dan Bulgaristan'a yılda yaklaşık 4.3 milyar metreküp doğalgaz akışı sağlanırken, Bulgaristan'dan Yunanistan'a yılda 1 milyar metreküp doğalgaz akışı sağlanması öngörülüyor. 

Yunanistan – Bulgaristan (IGB) boru hattı, Hazar Denizi’nden gelecek olan ve Yunanistan üzerinden Avrupa’ya doğalgaz transfer edecek TAP doğalgaz boru hattına bağlanacak. Zaten uzun bir gecikme yaşayan projenin geçen yılın Ekim ayında faaliyete geçmesi bekleniyordu ancak bu beklentide de gecikme oldu.

Bulgaristan ile Yunanistan arasında yapılacak doğal gaz boru hattı anlaşması geçen yıl imzalanmıştı. Yunanistan – Bulgaristan (IGB) boru hattında, Bulgaristan kamu enerji şirketi BEH'in yüzde 50, Yunan kamu şirketi DEPA ve Edison'un yüzde 25'er hisseleri bulunuyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler