1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Aramco ve Petronas Malezya'da rafineri yatırımı yapacak

Aramco ve Petronas Malezya'da rafineri yatırımı yapacak

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan devlet petrol şirketi Aramco, Malezyalı Petronas ile Malezya’nın Johor eyaletinde petrol rafinerisi ve petrokimya projelerini...

Aramco ve Petronas Malezya'da rafineri yatırımı yapacak

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan devlet petrol şirketi Aramco, Malezyalı Petronas ile Malezya’nın Johor eyaletinde petrol rafinerisi ve petrokimya projelerini hayata geçirecek.

Dünyanın en büyük petrol şirketlerinden Suudi Arabistan devlet petrol şirketi Aramco, Malezya kamu petrol şirketi Petroliam Nasional Bhd’ın (Petronas) ile Malezya’nın Johor eyaletinde Pengerang şehrinde bulunan petrol rafinerisinin geliştirilmesi ve petrokimya projeleri için ortak yatırım yapma konusunda Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz’in Malezya ziyareti sırasında bir anlaşma imzaladılar. 

Anlaşma çerçevesinde Aramco, projeler için 7 milyar dolar tutarında yatırım yapacak. 

Malezya Başbakanı Najib Razak yatırımın ülkesindeki 27 milyar dolar tutarındaki Rafineri ve Petrokimya Entegre Geliştirme Projesi (RAPID) kapsamında yapılacağını belirtti. Proje kapsamında kurulacak petrol rafinesinin 2019 yılının ilk çeyreğinde faaliyete geçmesi ve günde 300 bin varil petrol üretmesi planlanıyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler