1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yılmaz: Elektrikte kayıp kaçak bugünden yarına sıfırlanamaz

Yılmaz: Elektrikte kayıp kaçak bugünden yarına sıfırlanamaz

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrikte kayıp-kaçak ile ciddi mücadele edildiğini ancak bugünden yarına kayıp-kaçak oranını...

Yılmaz: Elektrikte kayıp kaçak bugünden yarına sıfırlanamaz

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrikte kayıp-kaçak ile ciddi mücadele edildiğini ancak bugünden yarına kayıp-kaçak oranını sıfırlama imkanlarının olmadığını söyledi. 

NTV'de katıldığı programda soruları yanıtlayan Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrik piyasasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmaz, “Bugünden yarına kayıp-kaçak oranını sıfırlama imkanımız yok, ciddi mücadele ediliyor” dedi.

ELEKTRİĞE ZAM ÖNGÖRÜMÜZ YOK

Elektrik fiyatlarında zammı gerektirecek bir durum görünmediğine değinen Yılmaz, "Yaptığımız hesaplarda zamla ilgili şu an için bir öngörümüz yok. Elektrik fiyatlarında zammı gerektirecek elimizde bir veri yok." dedi. 

Tüketilen elektriğin yaklaşık yüzde 90'ının serbest tüketici kapsamında olduğuna işaret eden Yılmaz, "Bugün itibariyle 2 milyon 735 bin tüketicimiz serbest tüketici hakkını kullanıyor. Biz bunun daha da artmasını istiyoruz" diye konuştu. 

EPDK'nın 93 şirkete verdiği cezaya da değinen Yılmaz, piyasanın derinleşmesi açısından tarafların birbirini üzmemesi gerektiğini ifade etti. 

93 ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETİNE SERBEST TÜKETİCİ YASAĞI

Önceki ve Sonraki Haberler