1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Total, İran LNG piyasasında etkin olmak istiyor

Total, İran LNG piyasasında etkin olmak istiyor

Enerji Günlüğü - Fransız petrol şirketi Total, İran'da yapımı devam eden LNG ihracat tesisinden hisse satın almak için görüşmeler yürütüyor.Fransız...

Total, İran LNG piyasasında etkin olmak istiyor

Enerji Günlüğü - Fransız petrol şirketi Total, İran'da yapımı devam eden LNG ihracat tesisinden hisse satın almak için görüşmeler yürütüyor.

Fransız enerji şirketi Total, İran'da yapımı devam eden LNG ihracat tesisinin multi milyar dolar değerindeki çoğunluk hisselerini satın almak için görüşmeler yürütüyor.

İran'ın Güney Pars Doğalgaz Sahası’nı işleten ortak girişimin yüzde 49'una sahip olan İran'ın Ulusal Gaz İhraç Birliği (NIGEC) ve geri kalan yüzde 51 hisseye sahip İran Petrol Emeklilik Fonu'nun Batı ortaklarını çekmek için hisselerin satmak için istekli olduklarını açıklamalarının ardından Fransız enerji şirketi Total hisse alımını da değerlendiriyor.

Total, İran'a uygulanan ekonomik yaptırımlar nedeniyle 2012 yılında terketmek zorunda kaldığı İran'ın Güney Pars Doğalgaz Sahası’ndaki çalışmalarına, ekonomik yaptırımların kaldırılması ardından canlandırılması karşılığında yaptırım öncesi fiyattan indirimli olarak devam etmek istiyor.

İran ile Total 2016 Kasım ayında sahaya ilişkin 4.8 milyar Dolar değerinde bir proje geliştirmek için ön anlaşma imzalamışlardı. Dünya doğal gaz rezervinin yüzde 8'ine sahip olan ve bu anlamda dünyanın en büyük gaz sahası olan ve İran ile Katar arasında paylaşılan Basra Körfezi’ndeki Güney Pars Doğalgaz Sahası'nda Totalin yürüttüğü 4,8 milyar dolarlık projenin tamamlanmasıyla günde 56 milyon metreküp daha fazla doğal gaz üretimi yapılacak. 

Güney Pars Doğalgaz Sahası, 14 trilyon metreküp gaz ve 18 milyar varil gaz kondensatı rezervine sahip.

TOTAL'İN İRAN YATIRIMLARI YAPTIRIMLARA BAĞLI

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler